Ман Сити пита за звезда от Бундеслигата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Гражданите" може би все пак ще вземат заместник на Кевин Де Бройне

Ръководството на Манчестър Сити е отправило запитване до Байер Левркузен за евентуален трансфер на звездата на тима Флориан Вирц, съобщава “Relevo”. Според информацията младият немец би се радвал да работи под опеката на Пеп Гуардиола, но трансферът му за момента изглежда доста сложен.

Причината за това трансферът на Вирц да бъде сложен е цената на младока както и значението, което той има за тима на Шаби Алонсо. Немският полузащитник е основен футболист в схемата на испанския мениджър и “аспирините” трудно биха успели да го заменят в малкото оставащо време до края на трансферния прозорец. Фактът, че Вирц най-вероятно ще струва около 100 милиона евро също е проблем, тъй като “гражданите” вече похарчиха подобна сума за централния бранител Йошко Гвардиол.

Причината Сити да се насочи към Вирц е пропадналата сделка със звездата на Уест Хям – Лукас Пакета. Трансферът на бразилеца на “Етихад” пропадна след като срещу него започна разследване за незаконни залози на мачове, в които самият той е участвал. Докато случаят с Пакета не бъде приключен “гражданите” няма да възстановят интереса си към него, тъй като съществува опасност неговите права да участва в официални мачове да бъдат спрени по подобие на тези на Айвън Тони, който бе обвинен в същото.