Ман Сити с интерес към млада звезда на английския футбол
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нападателят Еван Фъргюсън е на радара на "гражданите"

Английският шампион Манчестър Сити следи 18-годишния нападател на Брайтън – Евaн Фъргюсън. Младият таран е високо оценен във Висшата лига и се утвърди като ценен играч за Брайтън. Той е редовен титуляр за отбора на Роберто де Дзерби и може да се окаже качествено дългосрочно попълнение за атаката на Ман Сити.

В момента шампионът на Висшата лига има един от най-добрите играчи в света, който води нападението за тях и Фъргюсън ще се бори за редовно игрово време на “Етихад”. Манчестър Сити разполага с Ерлинг Халанд и едва ли ще успее да осигури на Фъргюсън много минути, поне в следващите 1-2 години.

18-годишният футболист на Брайтън трябва да играе всяка седмица, за да се подобри като играч и да разгърне огромния си потенциал. Преместване в Манчестър Сити на този етап от кариерата му може да не е добра идея. Фъргюсън има качествата да се развие в нападател от най-висока класа и трябва внимателно да вземе решение за следващия си отбор, ако реши да напуска “чайките”.

Докато Манчестър Сити е един от най-големите клубове в света и те се борят да печелят големи трофеи всяка година, “небесносините” може да не са правилната дестинация за него, що се отнася до развитието му. Ще бъде интересно да видим как ще се развие ситуацията през следващите два трансферни прозореца. Манчестър Сити със сигурност има финансовите ресурси да подпише с играча следващото лято, като Брайтън може би ще иска по-висока сума за футболиста от тази, за която продаде Мойсес Кайседо на Челси това лято.