Вихрен, Дунав и Литекс продължават напред в Купата на България
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тимът от Сандански срази Марек в голово шоу в среща от предварителния кръг на турнира

Отборът на Вихрен Сандански отстрани Марек Дупница от турнира Sesame Купа на България. Санданчани се наложиха с 4:3 в много вълнуващ двубой. който се игра в Микрево. Попаденията за Вихрен отбелязаха Методи Костов, Александър Якимов и Християн Димитров на два пъти, докато точни за Марек бяха Любомиров и Гогов на два пъти. Всичките седем гола паднаха през първия един час игра в Сандански.

Към 1/8-финалите продължи и отборът на Литекс. Ловчанлии сразиха Светкавица с 4:1 като гости. Попаденията за Литекс бяха дело на Игнатов, Жабов, Василев и Сулиман. Почетното попадение за Светкавица вкара Илиев от дузпа преди почивката. Още до 33-ата минута отборът на Литекс бе решил двубоя с три попадения и уби интригата.

Тимът на Дунав Русе срещна големи трудности при визитата на Кюстендил. “Драконите” спечелиха мача с 5:3 след изпълнения на дузпи, като редовното време завърши 1:1. Тимът на Черноморец Балчик пък надви Металург Перник с 1:0 като гост, а със същия резултат Бдин Видин елиминира Розова Долина в Казанлък.

В петък е един от най-интересните двубои в тази фаза на Купата на България, като Спартак Варна посреща Фратрия в градско дерби. В събота турнирът Купата на България продължата с още четири двубоя, като в действие ще бъдат отборите на Спартак Плевен, Беласица, Добруджа и Янтра Габрово.