Ман Сити започва срещу японци или мексиканци на Световното клубно
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Клуб Леон от Мексико или японския Урава Ред Даймъндс ще съперничат на "гражданите" на Световното клубно първенство на ФИФА

Днес бе изтеглен жребия за Световното клубно първенство на ФИФА. Носителят на Шампионска лига – Манчестър Сити, научи евентуалния си първи опонент в турнира. “Гражданите” ще се включат на 1/2-финалите в турнира и ще игрят срещу победителя в сблъсъка Клуб Леон – Урава Ред Даймъндс.

В другия полуфинал победителят в Копа Либертадорес, който тепърва трябва да бъде определен, ще се изправи срещу Ал Итихад от Саудитска Арабия, Оукланд Сити от Нова Зеландия или египетския Ал Ахли. Фаворит за място на 1/2-финалите от тези три тима е Ал Итихад, който направи сериозна селекция това лято.

Ал Итихад ще се стреми да повтори представянето на Ал Хилал от последното издание на турнира, когато тимът стана първият саудитски клуб, достигнал до финала. Те загубиха срещу Реал Мадрид в спора за трофея.

Световното клубно първенство ще се играе от 12 до 22 декември в град Джеда. Така за първи път Саудитска Арабия ще бъде домакин на турнира. Това е и последното издание на надпреварат със 7 отбора, като състезанието става с 32 тима през 2025 г. и ще се проведе в САЩ.