Манчестър Сити обяви привличането на Матеус Нунеш
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
25-годишният португалски халф премина от Уулвс в Ман Сити

Манчестър Сити осъществи желания трансфер, след като взе халфа Матеуш Нунеш от Уулвърхемптън za 53 млн. паунда. “Гражданите“ обявиха привличането на 25-годишния португалец, а малко преди това продадоха английски талант Коул Палмър на Челси.

Нунеш сключи контракт за 5 години с носителя на требъл от сезон 2023/24. Португалецът е четвъртото ново попълнение в редиците на тима на Пеп Гуардиола.

През 2022 г. Нунеш бе закупен от Уулвс за 45 милиона от Спортинг Лисабон. За тима от “Молиню” той направи страхотно впечатление, след като изигра 41 мача във всички турнири, в които има 2 попадения и 2 асистенции.

„Възможността да работя под ръководството на Пеп Гуардиола, един от най-великите мениджъри на всички времена, и заедно с някои от най-добрите играчи в света, беше нещо, което не можех да откажа“, заяви Нунеш, след като бе привлечен в Ман Сити.

„Научих толкова много през сезона си в Уулвс и съм развълнуван да продължа да се подобрявам във Висшата лига, дивизия, която извлича най-доброто от мен”, добави португалският национал.