Манчестър Юнайтед изпраща офертата за Хьойлунд до края на седмицата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените дяволи" се насочват към третото си ново попълнение

Английският гранд Манчестър Юнайтед възнамерява да насочи усилията си към привличането на нападателя на Аталанта Расмус Хьойлунд. “Червените дяволи” вече са договорили личните си условия с нападателя и това, което остава е те да се договорят с Аталанта за цената на играча. Това обаче няма да е никак лесно, тъй като италианците настояват за сума около 65-70 милиона еро за правата на нападателя си.

В Манчестър не желаят да плащат подобна сума за нападател, който все още не се е доказал на световната сцена. Точно затова от клуба са предложили играчи, на които Тен Хаг няма да разчита през следващия сезон, за да свалят цената на Хьойунд. Ръководството на Аталанта обаче е отхвърлило тази оферта и настоява да получи пълната сума за датчанина под формата на трансферна сума.

Причината за Аталанта да настоява толкова усилено е, че “червените дяволи” не се славят като клуб, който умее да преговаря. В много случаи те плащат твърде големи суми за играчи, които впоследствие се оказват пълен провал. По подобен начин действаха и Челси, които продадоха Маунт за доста висока цена на Юнайтед, които усилено твърдяха, че няма да платят подобна сума.

Този проблем, който започва да става все по-голям за “червените дяволи” със сигурност трябва да бъде преразгледан и разрешен от новите собственици на клуба, които все още не могат да убедят семейство Глейзър да се откаже от акциите си в Манчестър Юнайтед.

Още за: Манчестер Юнайтед трансфери