РБ Лайпциг привлече поредния обещаващ талант
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Биковете" не се шегуват

Немския РБ Лайпциг си осигури подписа на втори талант на ПСЖ в днешния ден. Първо, “биковете” се договориха с парижани за привличането на Ел Шадай Битшиабу, за когото ще платят 15 милиона евро, а сега се твърди, че те са на крачка от това да се договорят и за привличането на таланта на ПСЖ Шави Симонс под наем за един сезон.

Нидерландецът прекара миналия сезон в ПСВ, където грабна погледа на целия свят. Младия Симонс бе основен играч на тима и изигра огромна роля в спечелването на Купата и Суперкупата на Холандия. Той завърши сезона с 22 гола и 12 асистенции в 48 мача във всички турнири, а това са отлични показатели за полузащитник.

Именно брилянтната игра на Симонс накара ПСЖ да го откупи от ПСВ. Новият наставник на тима – Луис Енрике, обаче все още не е убеден, че Симонс е готов да бъде титуляр в неговия отбор. Точно това е и причината той да го остави да премине под наем за един сезон. В РБ Лайпциг Симонс ще получи достатъчно игрово време и ще натрупа ценен опит, който ще му бъде от полза в бъдеще.