Манчестър Юнайтед с интерес към бразилски халф на Аталанта
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
24-годишният Едерсон Да Силва може да премине на "Олд Трафорд"

Според информация на медията Goal Brasil, халфът Едерсон да Силва от Аталанта е в полезрението на Манчестър Юнайтед. “Червените дяволи” претърсват пазара за нов полузащитник през текущия трансферен прозорец. И те вече са се свързали с обкръжението на бразилския полузащитник за евентуален трансфер, като скоро ще отправят оферта до клуба от Серия А.

Едерсон Хосе дос Сантос Лоренсо да Силва, по-известен като Едерсон, е родом от Кампо Гранде. 24-годишният футболист е играл в родината си за Деспортиво Бразилия, Крузейро, Коринтианс и Форталеза, преди да пристигне в Европа. Салернитана го привлече през януари 2022 г., но той остана в Салерно само шест месеца.

Аталанта си осигури услугите на талантлвия халф през юли 2022 г. и оттогава той става все по-силен. Бразилецът е важна фигура в средата на терена за бергамаските, записвайки пет гола и една асистенция в 23 двубоя. Наскоро Едерсон бе свързван с Барселона и Нюкасъл Юнайтед, а сега и Ман Юнайтед има интерес към него.

Тимът на Ерик тен Хаг има спешна нужда от нов полузащитник. Манчестър Юнайтед вероятно ще направи оферта на Аталанта за подписа на бразилеца през следващите няколко дни.