Манчестър Юнайтед сложи цена на Магуайър
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ерик тен Хаг не иска повече англичанина в състава си

Ръководството на Манчестър Юнайтед съвместно с Ерик тен Хаг е взело решение да продаде Хари Магуайър. Според информациите идващи от Острова “червените дяволи” ще искат 50 милиона британски паунда за правата на своя капитан. Тази сума обаче може би е доста висока и едва ли много клубове ще искат да я платят.

Магуайър пристигна на “Олд Трафорд” през лятото на 2019 година от Лестър. Тогава Юнайтед платиха за него рекордна сума и го направиха най-скъпия защитник в историята. Очакванията към Магуайър бяха, че той ще заздрави отбраната на “червените дяволи” и със своята височина и физика ще бъде гръбнака на отбора.

Това обаче така и не се случи, въпреки непрестанните опити на Оле Гунар Солскяер да го наложи в отбора и да му вдъхне увереност. Магуйър просто не се представяше на ниво и изявите му ставаха все по-лоши вместо по-добри със всеки изминал сезон. Според някои източници той е започвал като титуляр само защото ръководството не е искало да признае грешката си, че е платило такава огромна сума за него.

Ерик тен Хаг обаче вече не се интересува от това кой какво ще си помисли, тъй като на всички вече им стана ясно, че Магуайър просто няма качествата да бъде футболиста, който трябваше да бъде. Точно за това нидерландският специалист е набелязал негови заместници, към привличането, на които ще пристъпи едва когато се отърве от Магуайър.