Мъри Стоилов е спряган да поеме кипърски гранд
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Българският специалист може да застане начело на АПОЕЛ Никозия

Дисциплинарната комисия към футболната федерация на Кипър ще вземе решение до края на работната седмица за наказанието на треньора на АПОЕЛ Никозия – Рикардо Са Пинто. Има голяма вероятност португалският специалист да бъде санкциониран тежко – 3 месеца или половин година и ако това се случи, то клубът ще прекрати договора му. За негов заместник е спряган Станимир Стоилов, като клубът ще го покани за разговори.

Както е известно, Рикардо Са Пинто нанесе удар в лицето помощника-треньор на Анортозис по време на срещата между двата тима, която се проведе на 23 септември и завърши наравно 1:1.

“АПОЕЛ си има треньор в този момент. Чака се решението на Дисциплинарната комисия. Заседанието е предвидено за довечера, но има вероятност поради липса на кворум да бъде отложено за петък. Едва след това евентуално ще се мисли и говори за наследник на Рикардо Са Пинто. Но е факт, че Станимир Стоилов е вариант номер 1 да поеме тима”, коментира кипърски журналист пред Блиц.

В тима на АПОЕЛ Никозия от лятото на 2022 г. играе бившият национал Георги Костадинов. Със сигурност той би се радвал да работи със Станимир Стоилов.