Медиите в Италия се прехласнаха по Вальо Антов
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Той направи това, което трябваше. Справи се добре, изключвайки гола", сподели пък наставникът на Болоня

Медиите на Апенините дадоха висока оценка за дебюта на българския национал Валентин Антов в Серия А вчера. 20-годишният футболист игра 74 минути за Болоня при поражението с 0:1 от Каляри. Статистиката на бившия играч на ЦСКА бе показателна – 91.2% успеваемост при подаванията, 2 спечелени единоборства, както и други 3 във въздуха, 2 нарушения и жълт картон. Пресата в Италия писа задоволителна оценка на Антов, който даде заявка за титулярно място и в следващия двубой на Болоня.

„Когато трябваше да играе с топката, нямаше никакви проблеми”, анализира „Калчомеркато“, поставяйки оценка 6.5 по десетобалната, която е и най-висока от състава на Болоня. “Първият му двубой в Серия А бе много добър.“

“Тутомеркато“ също похвали изявите на Антов „В началото имаше по-тежко влизане, след това взе мерки, а играта му бе внимателна и безупречна.“

В Италия обявиха, че Вальо Антов е 32-ият играч, който неговият треньор Синиша Михайлович използва през сезона. Нито един друг наставник в Серия А не е разчитал на толкова голям брой футболисти.

„Той направи това, което трябваше. Справи се добре, изключвайки гола”, сподели наставникът на Болоня.

Изказването на Михайлович е изненадващо, тъй като авторът на гола – Даниеле Ругани, бе пазен от Рикардо Орсолини при изпълнението на корнера. Статичното положение пък бе следствие на изчистване на българина пред вратата на Болоня.