Добави коментар
„Той направи това, което трябваше. Справи се добре, изключвайки гола", сподели пък наставникът на Болоня

Медиите на Апенините дадоха висока оценка за дебюта на българския национал Валентин Антов в Серия А вчера. 20-годишният футболист игра 74 минути за Болоня при поражението с 0:1 от Каляри. Статистиката на бившия играч на ЦСКА бе показателна – 91.2% успеваемост при подаванията, 2 спечелени единоборства, както и други 3 във въздуха, 2 нарушения и жълт картон. Пресата в Италия писа задоволителна оценка на Антов, който даде заявка за титулярно място и в следващия двубой на Болоня.

„Когато трябваше да играе с топката, нямаше никакви проблеми“, анализира „Калчомеркато“, поставяйки оценка 6.5 по десетобалната, която е и най-висока от състава на Болоня. „Първият му двубой в Серия А бе много добър.“

„Тутомеркато“ също похвали изявите на Антов „В началото имаше по-тежко влизане, след това взе мерки, а играта му бе внимателна и безупречна.“

В Италия обявиха, че Вальо Антов е 32-ият играч, който неговият треньор Синиша Михайлович използва през сезона. Нито един друг наставник в Серия А не е разчитал на толкова голям брой футболисти.

„Той направи това, което трябваше. Справи се добре, изключвайки гола“, сподели наставникът на Болоня.

Изказването на Михайлович е изненадващо, тъй като авторът на гола – Даниеле Ругани, бе пазен от Рикардо Орсолини при изпълнението на корнера. Статичното положение пък бе следствие на изчистване на българина пред вратата на Болоня.

Добави коментар
Гласувай: