Мексикански нападател може да поведе атаката на Реал Мадрид
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Белият балет" с интерес към Сантяго Хименес от Фейенорд

Според информация на испанското издание Fichajes, нападателят Сантяго Хименес е следен от Реал Мадрид. “Лос бланкос” обмислят да подпишат с мексиканския нападател, ако не успеят да се договорят за своите основни трансферни цели. Междувременно Фейенорд ще поиска поне 50 милиона евро, за да се раздели с намиращия се във форма нападател.

Акциите на Сантяго Хименес рязко скочиха, откакто се присъедини към Фейенорд от Круз Азул миналата година. Възпитаник на юношеската дивизия на мексиканския клуб, 22-годишният играч става все по-силен във Фейенорд. Той беше един от най-добрите голмайстори в Ередивизи през сезон 2022/23, когато Фейенорд спечели титлата в Нидерландия.

Мексиканският национал продължи оттам, откъдето спря миналия сезон, като започна новата кампания с гръм и трясък. Хименес вече е допринесъл за 11 гола в 6 мача досега, намирайки вратата девет пъти, като същевременно се отличи с две асистенции. Страхотните изяви футболиста привлякоха вниманието на отбори от топ първенствата, включително на Реал Мадрид.

Реал Мадрид ще даде приоритет на подписването на Килиан Мбапе през летния трансферен прозорец на 2024 г. Твърди се, че Виктор Осимен също е на радара на “белия балет”. Ако Реал Мадрид не успее да се договори за един от двамата, то може да направи оферта за Сантяго Хименес, който едва на 22 години си изгради солидна репутация в европейския футбол.