Меси отново блести, Интер Маями елиминира Далас след върховна драма
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Аржентинецът с нови два гола за своя клуб, Интер Маями напред в Купата на Лигите след дузпи

Аржентинската звезда Лионел Меси отбеляза нов страхотен гол от пряк свободен удар в третия си пореден мач с две попадения за Интер Маями. Лео вкара изравнителен гол от фаул в края на мача за 4:4, а неговият тим елиминира ФК Далас след изпълнение на дузпи и вече е на 1/4-финалите на турнира Купата на Лигите в САЩ.

Голът на Меси в 85-ата минута за равенство 4:0 напомни на победното попадение в дебюта му за Интер Маями, и двата от свободни удари точно от границата на наказателното поле в заключителните моменти, като и двата се промъкнаха покрай вратаря в горния ъгъл на мрежата.

Победата на осминафиналите изпрати Интер Маями на четвъртфиналите за Купата на лигата срещу победителя в понеделник вечер между ФК Шарлът и Хюстън.

Първият гол на Меси извън Флорида за новия му американски клуб беше с удар с левия крак извън наказателното поле в шестата минута, след подаване на бившия съотборник в Барселона Жорди Алба. Далас обаче направи обрат до почивката и се прибра на полувремето с аванс от 2:1, като точни бяха Факундо Киньон и Бернар Камунго.

В 63-ата минута домакините направиха резултата 3:1 чрез Веласко. Кремаски намали за Интер Маями в 65-ата минута, а малко след това Роберт Тейлър си вкара автогол и Далас отново бе с два гола напред.

В 80-ата минута Марко Фарфан си вкава авротогол след центриране на Меси от пряк свободен удар. Пет минути след това Лео Меси изпълни брилянтно фаул близо до границата на наказателното поле и направи резултата 4:4.

Веднага след края на редовното време последваха дузпи. При 11-метровите наказателни удари Интер Маями не направи пропуск, като точни бяха Меси, Бускетс, Кампана, Милър и Кремаски. Далас пропусна втората си дузпа – Пакстън Помикал не успя да се разпише, и така отстъпи с 3:5 при ударите от бялата точка.