Мик Шумахер сравни Хамилтън с баща си
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Да наложиш доминация над всичките си конкуренти, означава, че ти си различен"

Бъдещият пилот във Формула 1 Мик Шумахер защити Люис Хамилтън от критиките за начина, по който британецът постига победите си. Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен, както и голяма част от критиците, смятa че в 90% от успехите на Хамилтън се дължат на болида на Мерцедес и едва 10% на неговия талант. Синът на легендарния Михаел Шумахер обаче не споделя същото мнение.

“Когато в който и да е спорт има шампионска доминация на един спортист, то винаги се стига до пропускането на много важни фактори, отговорни за успехите му. За постигането им се искат огромна психическа устойчивост и неспирна работна етика, които не са по силите на всеки, дори бил той пилот на най-високо ниво във Формула1. Да, вроденият талант и развитието му са неизменна част от това да бъдеш шампион, но да наложиш доминация над всичките си конкуренти, означава, че ти си различен.“

„Всичко това притежава Хамилтън, подобно на баща ми. Двамата са велики шампиони и в успехите им няма и процент случайност и никой не може да им отнеме мястото в историята. Разбирам колегите им и критиците, които не са доволни от начина, по който доминират спорта ни, но както казах, вече те са свръхамбициозни и знаят точно как да постигат целите си. Те са като големите айсберги и ние често виждаме само техния връх“, категоричен е Мик Шумахер.