Милан иска да си върне Браим Диас през зимата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Росонерите" ще опитат да си върнат Браим Диас под наем през януарския трансферен прозорец.

Според информация на италианското издание Calciomercato, атакуващият халф Браим Диас е обект на интерес от страна на Милан. Гигантите от Серия А обмислят да се подсилят в атака през януарския трансферен прозорец. Така 24-годишният плеймейкър на Реал Мадрид се очертава като трансферна цел за гранда от Милано.

Браим Диас е в Реал Мадрид от почти половин десетилетие, пристигайки от Манчестър Сити през януари 2019 г. Но той все още не е придобил статута на титуляр на Сантяго Бернабеу, откакто пристигна от Англия. Това е въпреки сравнително успешния тригодишен престой под наем в Милан между 2020 и 2023 г.

24-годишният футболист бе ключова фигура за “червено-чернтие” през целия си период под наем. Но времето на Диас в Милан приключи миналото лято, след като той се завърна в Реал Мадрид. Халфът не получава достатъчно игрово време досега този сезон, като успя да запише само 119 минути в девет двубоя. Ситуацията едва ли ще се подобри, тъй като Винисиус Жуниор, Родриго Гоес, Хоселу и Джуд Белингам са пред него при избора на състава. Тъй като кариерата му в Реал Мадрид не върви добре, нещо трябва да се промени за Браим през януарския трансферен прозорец.

Милан отново иска да разчита на Диас. Гигантите от Серия А са в затруднено положение след няколко по-слаби представяния през последните няколко седмици. Освен това Стефано Пиоли ще загуби Самуел Чуквуезе за близо два месеца заради предстоящата Купа на Африканските нации, така че е редно Милан да насочи вниманието си към подсилване в атака.