Милан Миятович: В българското първенство има доста слаби чужденци
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бившият врата на Левски Милан Миятович предупреди Искра Даниловград за силните страни на Локомотив Пловдив, преди сблъсъкът от Лига Европа. Двубоят е в четвъртък от 21:00 часа българско време в черногорската столица Подгорица.

Миятович похвали момчетата на Бруно Акрапович, за агресивния футбол, на който разчитат. Черногорският вратар коментира и темата с многото чужденци в България и защо това не е задължително да говори за висока класа.

„Помня Локомотив от времето, когато играх за Левски. Те са много здрав и силен отбор. Вярно е, че залагат на много чужденци, но това не трябва да плаши Искра. България е част от Европейския съюз и поради тази причина отборите нямат ограничение на броя футболисти от общността. Това, че в някой отбор има много чужденци, не означава, че те са топ класа. Има и доста слаби чужденци в местното първенство“.

„Локомотив залага основно на легионери, свързани с бившата Югославия. И треньорът им е от там. Използват нестандартна схема на игра 4-4-1-2. И като отбор са доста нестандартни.“ – казва Миятович в интервю за „vijesti.me”.