Милан надви Дженоа и излезе начело в Серия А, Жиру игра като вратар
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кристиан Пулишич донесе успеха на "росонерите" и изкачи тима на върха в класирането

Милан спечели гостуването си на Дженоа с резултат 1:0 в среща от 8-ия кръг на Серия А. Единственото попадение в срещата вкара Кристиан Пулишич в 87-ата минута. В добавеното време централният нападател на гостите Оливие Жиру сложи вратарските ръкавици и дори се отчете с ключово спасяване, тъй като Майк Менян бе изгонен.

Първото полувреме на “Луиджи Ферарис” предложи малко ситуации. Двата отбора успяха да нанесат общо един точен удар, като той бе на сметката на гостите.

До 87-ата минута на стадиона беше пълна скука, като тогава резервата Пулишич откри резултата след асистенция на Муса.

В продължението на мача вратарят на “росонерите” Майк Менян остави своя тим с 10 души на терена. Вратарят връхлетя върху футболист на съперника пред границата на наказателното поле и получи заслужен червен картон.

Стефано Пиоли бе извършил всичките пет смени, така че Оливие Жиру облече вратарския екип и застана под рамката. Френският нападател имаше сериозно изпитание, тъй като домакините получиха пряк свободен удар след нарушението на Менян.

Гудмунсон стреля от прекия свободен удар и след рикошет топката срещна гредата. Домакините стигнаха до корнер, при който защитата на Милан успя да се справи.

Секунди след това вратарят на Дженоа също бе изгонен, тъй като извърши фаул в наказателното поле на “росонерите”. Джосеп Мартинес се бе включил в атаката на своя тим при ъгловия удар.

В 104-ата минута Жиру направи спасяването на вечерта, спирайки атака на съперника. С тази си намеса француцинът изигра важна роля Милан да спечели двубоя на “Луиджи Ферарис”.

В следващата си среща от Серия А Милан се изправя срещу Ювентус. Букмейкърите са готови с коефициентите си за мача, а феновете могат да се възползват от специалните спортни бонуси winbet, за които можете да се информирате в 7Sport.