Моуриньо иска да вземе талант на Ман Юнайтед в Рома
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мейсън Грийнууд е спряган за трансфер на "Стадио Олимпико"

Английският талант Мейсън Грийууд може да продължи кариерата си в Серия А, обличайки екипа на Рома. През изминалия сезон футболистът не изигра нито една минута за Манчестър Юнайтед, тъй като бе изправен пред наказателното производство заради посегателство над бившата си приятелка в края на 2021 г.

Жозе Моуриньо познава отлично качествата на Грийнууд, след като преди време му бе треньор в Юнайтед. Специалния е отправил оферта към „червените дяволи“ за преотстъпване на крилото в тима на римските “вълци” за следващата кампания.

Този трансфер би бил шанс за Грийнууд да съживи кариерата си. Англичанинът вече не носи наказателната отговорност, но все още ръководителите на Манчестър Юнайтед не са го върнали в първия отбор. Те водят разследване на поведението му след ареста му през януари 2022 г.

21-годишният Грийнууд е наясно, че ново начало в Ман Юнайтед е малко вероятно, въпреки че мениджърът Ерик тен Хаг и няколко от неговите съотборници го подкрепят.

От друга страна, Жозе Моуриньо се е свързал лично с играча, за да му предложи втори шанс, ако Ман Юнайтед се съгласи да даде футболиста под наем.

Последният двубой на Грийнууд за Юнайтед бе при победата с 1:0 над Уест Хем на 22 януари 2022 г. Футболистът е в Юнайтед от шестгодишна възраст, като дебютира за първия отбор през 2019 г.