Националите ни заминават на възстановителен лагер в Италия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нашите биатлонисти все още са в изолация в Оберхоф

Българският национален отбор по биатлон, който в момента е поставен под карантина в хотела си в Оберхоф (Германия), ще замине за възстановителен лагер в италианския зимен център Риднаун, като целта е по-бързо възвръщане на формата след принудителната изолация заради положителните проби при тестове за коронавирус.

Почти всички българи са без или със съвсем леки симптоми. Димитър Герджиков вече е без температура, като той единствен бе прегледан преди два дни от германски лекар, съобщиха от родната федерация, която вече изпрати със спешна куриерска пратка медикаменти, които не може да се закупят без рецепти от немските аптеки. Тези лекарства ще спомогнат за по-бързото възстановяване на биатлонистите ни.

В Риднаун (б. а. – известен в Италия и като Ридана) състезателите ни ще бъдат под наблюдението на лекаря на отбора. В зависимост от състоянието на отделните състезатели ще се решава участието им на Европейското първенство, насрочено от 27 до 31 януари в Дужники Ждрой (Полша).

Предвид изгубеното тренировъчно темпо и дългата пауза без специализирана подготовка, най-вероятно ще участваме с по един представител в дисциплина, но всичко ще се решава на място според състоянието на спортистите.

Надеждите са в началото на февруари българите да възвърнат нормалните състезателни параметри за да могат да подходят спокойно към участие на Световното първенство в Поклюка от 9 до 22 февруари.