Националните ни формации започнаха подготвителни лагери
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Борците ни са в трескава подготовка за Световната купа в Белград

Националните ни тимове по борба стартираха тренировъчни лагери, част от подготовката за Световната купа в Сърбия следващия месец, съобщи българската федерация по борба.

Както вече стана ясно, заради глобалната криза с коронавируса United World Wrestling (UWW) се отказа от организирането на планираното световно първенство, като на негово място ще се проведе индивидуална Световна купа.

Надпреварата, която също ще се състои в сръбската столица Белград, ще бъде със солиден награден фонд. 30-те категории в трите дивизии – свободен стил, класически стил и жени, ще си разделят 300 хиляди швейцарски франка (около 280 хиляди евро).

Българските тимове се готвят усилено за проявата, още повече, че само след няколко месеца предстоят и очакваните с огромен интерес олимпийски квалификации.

Националният отбор по класическа борба ще бъде на лагер в Тетевен до 27 ноември, а свободняците ще се подготвят в Сливен до 13 декември.

Дамската формация също започна тренировъчен лагер. Той ще се проведе в Благоевград и ще продължи до 12 декемри.

Националните ни формации започнаха подготвителни лагери 1

Към него се присъединява и Мария Оряшкова, която преди броени дни спечели шестата си световна титла по самбо. Нашата шампионка не остава никакви шансове за конкурентките си в категория до 80 кг на шампионата в сръбския град Нови Сад.