Най-после има яснота! БФС разкри къде ще се играе България – Унгария
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
България - Унгария без публика на Националния стадион "Васил Левски"!

От ръководството на Българския футболен съюз (БФС) излязоха с официално съобщение във връзка с това къде ще се състои европейската квалификация между отборите на България и Унгария.

Сблъсъкът между “лъвовете” и маджарите ще се играе на Националния стадион “Васил Левски” в четвъртък, 16-ти ноември, от 19:00 часа, като ще бъде без публика.

Ето какво написаха от родната централа:

“След безпрецедентното решение на община Пловдив да наруши предварителното споразумение за използване на стадион „Христо Ботев“ и да даде отказ на националния отбор на България да проведе следващия си мач от европейските квалификации на съоръжението, и последвала комуникация между всички заинтересовани страни, в т.ч. държавните власти, днес УЕФА разпореди двубоят между България и Унгария да бъде изигран на Националния стадион „Васил Левски“ в София на 16.11.2023 година от 19:00 часа при закрити врата.

Решението на европейската централа е базирано на актуално становище на СДВР, която се ангажира с опазването на обществения ред преди, по време и след края на срещата. Изразената позицията на СДВР е въз основа на промяна на обстоятелствата – решението на УЕФА за недопускане на публика на стадиона.

Предвид гаранциите за обезпечаване на реда от страна на столичната полиция, мачът ще се проведе на Националния стадион „Васил Левски“.”