Нападател на Арсенал преминава медицински прегледи във Франция
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Балогун скоро ще бъде официално обявен от Монако

Талантът на Арсенал Фоларин Балогун скоро замине за Франция, където ще премине медицински прегледи преди да бъде осъществен трансферът му в Монако. По всичко личи, че нападателят ще играе в Лига 1 през следващия сезон, но за момента няма официално потвърждение за трансфера от нито една от двете страни. Очаква се Монако да плати на Арсенал близо 40 милиона паунда за американеца.

Причината от Монако да са готови да се разделят с подобна сума за едва 22-годишен играч е блестящото представяне, което той показа през миналия сезон именно в Лига 1. Тогава обаче той играеше под наем в Реймс, където записа 21 попадения и 3 асистенции в 37 шампионатни двубоя. “Червено-белите” се надяват, че той ще продължи с добрите си изяви и през следващия сезон и допълнително ще увеличи конкуренцията за поста на централен нападател, която и без това не е малка в момента. Ако Балогун премине в Монако той ще трябва да спори за място на терена с Уисам Бен Йедер, Бреел Емболо и Майрън Боаду.

Според мнозина фенове на “артилеристите” продажбата на Балогун ще бъде грешен ход. Нападателят е силно уважаван и желан на “Емирейтс”, защото той е юноша на клуба. Въпреки обаче подкрепата на привържениците, Балогун предпочита да смени клубната си принадлежност, за да получава повече игрово време.