Наполи сменя Ким Мин-Дже с грък от Бундеслигата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Партенопеите" са готови със заместника на южнокореецът

Ръководството на Наполи е започнало операция по привличането на заместник на напусналия в посока Байерн Мюнхен Ким Мин-Дже. Те са набелязали централният бранител на Щутгарт Константинос Мавропанос, който е номер едно в техния списък, както и Макс Килман от Улвърхемптън и Кевин Дансо от Ланс.

Мавропанос е познато име на по-големите фенове на английския футбол или по-точно на Арсенал. Той прекара кратък период в тима на “артилеристите” между 2018 и 2022 година, но той не бе успешен въпреки големите очаквания към него. Гъркът почти не игра с екипа на Арсенал, тъй като първо бе отдаден под наем Нюрнберг, а после и в Щутгарт, които впоследствие го закупиха за едва 3.2 милиона евро.

В състава на Щутгарт обаче Мавропанос остави добро впечатление. Високият 1,94 метра бранител изуми с мощната си физика и безкомпромисността си при въздушните дуели. Точно тези му качества карат Наполи да подготвя оферта от 20 милиона евро за неговите услуги.

Най-вероятно той ще пасне добре в тима на “партенопеите”, тъй като предшественикът му Ким Мин-Дже притежава сходни качества.