Официално: Дембеле се разбра с Пари Сен Жермен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Французинът е взел решение да напусне Барса

Крилото на Барселона Усман Дембеле е взело решение да смени клубната си принадлежност това лято. Той ще премине във френския ПСЖ,  с които ще подпише договор за пет години. Парижани пък ще платят на Барселона 50 милиона евро за услугите му, което е цената на неговата откупна клауза.

Преговорите между Дембеле и ПСЖ трябваше да се развият много бързо. Причината затова бе, че откупната клауза в неговия договор е толкова ниска само до първи август, след това тя става доста висока и парижани нямаха намерение да вадят подобна сума за него.

Друг фактор, който наложи бързото взимане на решение от страна на Дембеле бе факта, че той не бе първи избор на ПСЖ. Парижани първоначално направиха оферта за таланта на Олимпик Лион Брадли Баркола, на стойност 30 милиона евро, но тя бе отхвърлена от “хлапетата”.

След редицата фактори, които повлияха на Дембеле той взе решение да напусне Барса след 6-годишен престой в клуба. За него бяха платени 135 милиона евро на Борусия Дортмунд, но французинът така и не оправда тази инвестиция. За съжаление както на него, така и на всички в каталунската столица той бе контузен в доста голям период от време, което не му позволи да разгърне пълния си потенциал.