Ница и Брест поделиха точките в Лига 1
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Изненадващите лидери начело във френската Лига 1 завършиха при нулево реми

Ница и Брест завършиха 0:0 в сблъсъка на челниците във френската Лига 1. С този мач се честваха десет години, откакто Ница играе на стадион “Алианц Ривиера”, но домакините не успяха да зарадват напълно феновете си. Гаетан Лаборд и Жереми Бога направиха пропуски за “орлите”. Тимът на Брест бе начело преди кръга, а сега е с равни точки на върха с Монако и с по-лоша голова разлика. Ница е на четвърта позиция, но остава единственият тим в Лига 1 без загуба през сезона.

Лил постигна важно победа над Льо Авър като гост с 2:0. Едон Жегрова изведе гостите напред в края на първата част, а автогол на Йоан Салмие след почивката консолидира аванса им. Лил направи отлична операция, като се изкачи до 6-о място в класирането, докато Льо Авър е осми.

Тулуза постигна класическа победа у дома срещу Метц с 3:0. Никлас Шмид и Тайс Далинга дадоха сериозен аванс на Тулуза още преди почивката, а Франк Магри затвърди успеха в края на мача. Тимът на Тулуза е на девето място, докато Метц е на 13-а позиция в класирането. Бет365 вход предлага възможността за пряко излъчване на мачовете от Лига 1: Страсбург – Нант на 6 октомври, Мец – Ница и Реймс – Монако на 7 октомври.