Нидерландия се развихри и попиля Гибралтар за едно полувреме
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Норвегия с икономична победа над Черна гора, Латвия се опълчи на Турция

Нидерландия записа втора поредна победа в своята Група G от квалификационния цикъл за Мондиал 2022, след като разгроми като гост със 7:0 скромния отбор на Гибралтар.

„Лалетата“ поведоха едва в края на първото полувреме, когато във вратата на домакините се разписа Стивън Бергуис.

След почивката обаче гостите се развихриха и вкараха цели 6 гола.

Тон за головото шоу през второто полувреме даде Люк де Йонг в 55-ата, а шест по-късно Мемфис Депай оформи класиката.

Секунди след това Вайналдум покачи на 4:0, а Мален вкара пети гол във вратата на Гибралтар в 64-ата.

Дони ван де Беек порази целта пет минути преди края на редовното време, а в 88-ата Депай зарадва феновете на „лалетата“ със седми гол.

Лидерът в Група G Турция, който постигна победи над преките си конкуренти за първото място – Нидерландия и Норвегия, срещна яростна съпротива днес от гостуващия Латвия. Караман даде преднина на Турция още във 2-ата минута, а в 33-ата Чалханоглу покачи на 2:0. Гостите обаче бързо намалиха пасива си в 35-ата с попадение на Савалниекс.

След почивката ветеранът Бурак Йълмаз върна преднината от два гола на домакините с точно изпълнена дузпа в 52-ата минута.

Латвийците обаче не се предадоха и с попадения на Улдрикис и Икануиекс успяха да измъкнат точка в мача.

Норвегия се върна в битката за първото място след икономична победа с 1:0 над Черна гора. Единственото попадение отбеляза Сьорлот в 35-ата.

Така след днешните двубои Турция е на първото място със 7 точки, следван от отборите на Нидерландия, Черна гора и Норвегия, които са с по 6. Латвия има 1 точка, а последното място е за Гибралтар, който е с три загуби.