Никодимов: “Не става така! Абсурдно е да нямаш победа в 5 мача”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бившият предводител на ЦСКА смята, че отборът трябва да играе с повече хъс и самочувствие

Най-успешният треньор в историята на ЦСКА – Аспарух Никодимов, разкритикува представянето на Червените в двубоя им с Берое, заявявайки че е абсолютно неприемливо отбор с шампионски претенции да не може да победи в пет поредни срещи.

Според опитния специалист Армейците са пропуснали златна възможност да съкратят изоставането от върха, имайки предвид, че Лудогорец загуби две точки у дома.

“ЦСКА отново не успя да победи в първенството, а с представянето си срещу Берое и не убеди, че е готов да отговори на шампионските си амбиции,” коментира Паро. “Лудогорец буквално каза „Ела, Вълчо, изяж ме!“, а Червените сами не пожелаха да съкратят разликата спрямо разградчани.

“А с подобни победи идва и по-голямо самочувствие преди европейските мачове. Преди се коментираше, че отборът може да е изморен и че не е свикнал на сгъстен цикъл, но този път нямаха мачове по време на паузата за националните тимове, не са играли.

“Нямат оправдание този път. И явно нещо не е наред. Пет мача без победа са твърде много. По мое време ЦСКА имаше едно равенство и една загуба и човек не смееше да си вдигне главата или да се покаже в София. Най-вече след грешка на собствен терен, камо ли 5 пъти поред. Това е абсурд!

“Не е типично за клуб, който има претенции за шампион. Берое е добър отбор, но все пак ако ЦСКА има за цел шампионската титла, трябва да се справя с подобни опоненти. При това вкъщи. Не се става така шампион. Малките детайли правят голямата работа.

“Малките мачове, ако могат да бъдат наречени така, объркват сезона. ЦСКА бърка така години наред. Не е само този мач, лентата може да бъде върната още през последните няколко сезона.

“Дори и да не може да бъде победен Лудогорец, то като дойдат по-слабите тимове на „Армията“, трябва да печелиш задължително. Няма как иначе да станеш шампион.

“За пореден път първото полувреме бе пропиляно. Пак чакане, разиграване – нека да натиснат съперника яко от началото и да го пресират. Няма място за оправдания и шикалкавене. Атака, докато не си направят мача спокоен.

“Срещите в Европа са други – не трябва да се обвързват с двубоите за първенство. В евротурнирите и играчите имат друго самочувствие, и друга цел, и всеки гледа да се представи добре, защото там е големият пазар за евентуално излизане в чужбина.

“По друг начин подхождат. Във вътрешното първенство обаче гледаме съвсем друга картина, всеки мач мъка до последната минута.

“Трябва по-мъжки, по-нахакано и със самочувствие да се играе. Берое вкара и после ЦСКА нямаше отговор как да реализира две ответни попадения. Ако ЦСКА има претенции за титлата, трябва да побеждава. Манталитетът на победител трябва постоянно да се показва, когато си на „Армията“, още щом стъпиш на терена, още от първата минута.”