Николай Костов трябва да реши два въпроса преди дербито със Славия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Един от футболистите на "сините" от страна извън ЕС отново трябва да остане извън групата

Левски ще се изправи срещу Славия в най-старото столично дерби, което е част от програмата на 11-ия кръг на Първа лига. Мачът на стадион “Александър Шаламанов” е в сряда от 18 часа. Треньорът на “сините” Николай Костов трябва да реши два въпроса преди дербито.

В последно време треньорът на Лески има сравнително избистрен състав. Винаги обаче има една дилема, която е свързана с изкарването от групата на футболист извън Европейския съюз. В последните два двубоя от първенството Костов се лиши от услугите на бразилския халф Дарлан, но едва ли в трета поредна среща бившият играч на Гремио ще гледа двубоя от трибуните.

Ако Дарлан попадне в групата на Левски, тогава вероятно ще започне срещата от първата минута. Позициите на Цунами и Кордоба изглеждат бетонирани, така че някой измежду Роналдо, Уелтон и Рикардиньо трябва да остане извън състава. И тримата обаче са основни играчи на Левски и Костов трябва да направи тежък избор.

В същто време трябва да се реши и дали бранителят Жереми Петрис ще участва в срещата. Френският футболист отпадна от групата преди мача с Етър. Защитникът на този етап не продължава договора си с Левски и босът на тима Наско Сираков настоява футболистът да не играе. В двубоя с болярите мястото на Петрис бе заето от българския национал Патрик-Габриел Галчев.