Нови здравословни проблеми за Занев 1
2 0

Капитанът на българския национален отбор Петър Занев е с възпаление на белите дробове, получено след инфекцията с коронавируса и продължава лечението си в домашни условия, съобщи той.

Бранителят на ЦСКА София даде положителна проба при направен тест в началото на месеца. Сега 34-годишният защитник е дал отрицателна проба, но не може да поднови тренировки заради получените усложнения. Направената снимка е показала петно в дихателните му органи.

“Коронавирусът мина, обаче имам леки последици от него и продължавам да се лекувам у дома,” коментира Занев. “Пробата ми е отрицателна, на 12-ия ден дойдоха от РЗИ и ми я взеха. Имам усложнения – някакво петънце на белите дробове и начален стадии на бронхопневмония от пет дни.

“Направих скенер на десетия ден и се видя, че имам възпаление. Пия антибиотици, инхалации правя. Много лош период се получи – първо грип, после коронавируса и сега усложненията. Постоянно се чувам с личния си лекар, с д-р Бисер Бочев поддържам връзка, с медицинския щаб на ЦСКА също.

“Имам уверението на лекарите, че не е нещо страшно, въпросът е да се вземат мерки. Сега е необходим пълен покой – почивка, антибиотици, лечение.

“Мога да дам личен съвет на боледуващите от коронавирус, че между седмия и десетия ден трябва да се направи скенер на белите дробове, за да се види дали има някакви възпалителни процеси в организма. Превантивно или за да се вземат някакви адекватни мерки навреме.

“Липсват ми тренировките, но в такава ситуация човек трябва да потърпи. Най-важното е в идните 4-5 дни това възпаление да изчезне и лека-полека да се завърна. Но не правя платове, гледам ден за ден.

Добрата новина за ЦСКА София е, че при другият с положителна проба за COVID-19 – нападателят Ахмед Ахмедов, заболяването е протекло без сериозни симптоми и се очаква той да се включи пълноценно в тренировките на Червените.