Новото бижу на Балканите е в Хърватия и струва 80 милиона евро
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Стадиона на Осиек е 4 категория от УЕФА и разполага с малко над 13 хиляди покрити места

Най-новия и най-модерен футболен стадион на Балканите ще бъде открит в края на месец юли. За изненада на футболните запалянковци, които когато чуят за хърватски клубен футбол се сещат първо за Динамо Загреб или Хайдук Сплит, то това ултрамодерно съоръжение е на Осиек. Според официалните информации, които идват от балканската държава стадионът струва около 80 млн. евро, а неговото име ще бъде „Опус Арена“.

То ще е стандарт за четвърта категория на европейската футболна централа, като разполага с малко над 13 хиляди покрити места, 454 VIP места, девет Sky Boxes, а другата екстра е, че е единственото напълно покрито съоръжение в Хърватия. Неговата употреба може да бъде както за футбол, така и за други културни и обществени мероприятия като концерти, конференции, изложби, презентации, представления…

Първата официална футболна среща на “Опус Арена” ще се проведе на 22 юли тази година, когато Осиек ще приеме Славен Белупо в първи кръг на новия сезон в хърватската футболна лига и официално ще бъде открит новия стадион.