Няма начин Серия “А” да бъде подновена през април
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Италианското футболно първенство Серия “А” няма да се поднови през април – това заяви президентът на асоциацията на футболистите в Италия – Дамиано Томази. Той каза, че двубоите в Калчото може да бъдат рестартирани чак през месец май или юни.

От известно време насам в Италия почти не се играе футбол заради пандемията коронавирус. Заразените в страната се нарастват с всеки изминал ден.

Дамиано Томази заяви, че е невъзможно шампионатът да бъде подновен през месец април.

“Ако всичко върви добре, то срещите може да се възобновят през май или юни. Когато става въпрос за футбол, хората си мислят, че гарантираме само безопасността на играчите, но зад всеки отбор стои един цял свят, заяви Томази през Football Italia.

“Първите заразени играчи бяха от Серия Пиянезе, а все още един от играчите е в реанимация. Ювентус има 100 души под карантина. Това са лица, които имат пътувания из Италия и Европа като се срещат с много хора по работа. УЕФА тряба да действа като организация, тъй като проблемът е в цяла Европа, а не само в Италия”, коментира Дамиано Томази.

Междувременно в Испания пък се обмисля край на сезона. Това заяви президентът на “Ла Лига” Хавиер Тебас. Не е изключено и италианската футболна федерация да вземе решение за анулиране на сезона в Серия “А”.