Обрат – руският тим се мести в Ханти-Мансийск… без Логинов
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Личният му треньор Касперович се противопостави на присъединяването на състезателя си към отборния лагер

Главният треньор на руския национален отбор Валери Полховски обяви, че заради епидемиологичната ситуация мъжкият тим ще се премести от Тюмен в Ханти-Мансийск за последната фаза от своята подготовка за стартовете от Световната купа.

Той обаче уточни, че световният шампион Александър Логинов ще продължи да се подготвя самостоятелно в Тюмен.

Само преди няколко дни беше съобщено, че Логинов, който тренира самостоятелно от няколко месеца, ще се присъедини към съотборниците си на 8 ноември. Преместването в Ханти-Мансийск обаче осуети плановете.

“Всичко е наред,” опита да успокои духовете Полховски. “Има само една причина за напускането на Тюмен – да не се събират на едно място двата отбора, мъжки и женски, поради ситуацията с коронавируса.

“Жените остават в Тюмен, но имахме положителни проби и с тази цел решихме да отделим състезателите и да предпазим отбора от инфекция в навечерието на сезона.”

Обрат - руският тим се мести в Ханти-Мансийск... без Логинов 1

Личният наставник на Логинов Александър Касперович, който е и треньор на българския национален тим, беше главният опонент на преместването на своя възпитаник в Ханти-Мансийск.

“Защо сега са нужни тези пътувания и контакти?” коментира той.

“За него са създадени всички условия от базата в Тюмен. Всичко е наред, той се подготвя, в добра форма е. Той не пренебрегва подготовката с отбора. Всичко това е продиктувано от епидемиологичната ситуация, просто (в Ханти-Мансийск) би се изложил на риск. Не искаме да обидим никого, отношенията ни с всички треньори са отлични.”

Полховски пък уточни, че Петър Пашченко, който не тренира известно време заради положителна проба при направен тест за коронавирус, ще се присъедини към отбора.