Община Пловдив не позволи България да играе на “Колежа”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Голям проблем надвисва над българския футбол след отказа на общината на Пловдив да разреши мача срещу Унгария да се играе на стадиона

Община Пловдив взе официално решение за провеждането на европейската квалификация между България и Унгария на стадион “Христо Ботев”. В изявлението на общината се гласи, че мачът не може да се проведе на “Колежа”. Община Пловдив няма как да предистави стадиона на Ботев Пловдив на родната централа за периода 14-16.11.2023 г., тъй като в посочените дати ще има ремонтни дейности.

Веднага възниква въпросът къде ще се играе евроквалификацията България – Унгария. Мачът трябваше да се състои на “Васил Левски”, но преди седмица БФС премести двубоя на “Колежа” при закрити врати, тъй като от родната футболна централа се уплашиха от евентуалните протести на феновете в България срещу управлението на Боби Михайлов и компания. УЕФА може да нанесе сериозен удар по българския футбол, ако не успеем да организираме двубоя.

“В писмо до БФС, Община Пловдив препотвърждава днес решението си от петък, а именно – няма възможност да предостави на родния съюз за ползване стадион „Христо Ботев“ в периода 14-16.11.2023 г.

В свое становище от днес Илиян Филипов, представляващ ДЗЗД „Колежа“, съобщава, че сроковете за прекратяване на строителните дейности, демобилизация и привеждане на строителната площадка във вид, в който тя няма да застрашава живота и здравето на гражданите, е прекалено кратък и няма как това да се случи за посочените дати.

Към днешна дата ДЗЗД „Колежа“ извършва СМР на сектори „Б“ и „Г“ и прилежащите им паркинги, които са планирани предварително и са част от процес, който не може да бъде прекъснат за толкова кратък срок. Предвидените СМР се извършват с тежка техника, уточняват от фирмата-изпълнител”, се казва в позицията на Община Пловдив, като и кметът на града препотвърди решението.

Вижте още спортни новини от България