Добави коментар
Досега традиционната надпревара се провеждаше на стадиона на футболния Шалке 04

Организаторите на традиционната коледна надпревара по биатлон Joka Biathlon World Team Challenge обявиха девет от 10-те състава, които ще участват в зрелищното състезание в Руполдинг малко преди Нова година.

Както стана ясно преди месец, изключително популярната в Германия проява, която близо две десетилетия се провеждаше на стадиона на Шалке 04 в Гелзенкирхен, ще се състои на 28 декември.

Ето и участниците:

Денис Херман/Бенедикт Дол (Германия); Франциска Пройс/Зимон Шемп (Германия); Доротея Вирер/Лукас Хофер (Италия); Маркета Давидова/Михал Кръчмар (Чехия); Лиса Тереза Хаузер/Юлиан Еберхард (Австрия); Евгения Павлова/Матвей Елисеев (Русия); Вита Семеренко/Дмитро Пидрушни (Украйна); Елизабет Хьогберг/Торстейн Стенерсон (Швеция) и Дзинара Алимбекава/Антон Смолски (Беларус)

Десетият тандем ще бъде обявен допълнително.

През септември 19-ото издание на състезанието, чието телевизионното излъчване се транслира в десетки страни по света, бе отложено заради кризата с коронавируса. Тогава организаторите на комерсиалния старт обявиха, че надпреварата ще се проведе през декември 2021.

През ноември обаче германската асоциация по ски спортове обяви, че надпревара ще има и тази година, а неин домакин ще бъде прочутият зимен център Руполдинг.

В същото време елитните биатлонсти се подготвят за третия кръг от Световната купа, който ще се проведе в Хохфилцен (Австрия).

Според коефициентите на водещия букмейкър Bet365, Йоханес Тингнес Бьо е големият фаворит за победата в спринта на 10 км, който ще състои утре. Ставката за негов успех е 2.10, докато шансовете на Тарйе Бьо и Себастиан Самюелсон са оценени с 6.00.

При жените коефициентите за победа на Хана Йоберг и Марте Олсбу Ройзеланд са изравнени – по 3.75. Ставката за успех на Тирил Екхоф е 7.00.

Добави коментар
Гласувай: