google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Досега традиционната надпревара се провеждаше на стадиона на футболния Шалке 04

Организаторите на традиционната коледна надпревара по биатлон Joka Biathlon World Team Challenge обявиха девет от 10-те състава, които ще участват в зрелищното състезание в Руполдинг малко преди Нова година.

Както стана ясно преди месец, изключително популярната в Германия проява, която близо две десетилетия се провеждаше на стадиона на Шалке 04 в Гелзенкирхен, ще се състои на 28 декември.

Ето и участниците:

Денис Херман/Бенедикт Дол (Германия); Франциска Пройс/Зимон Шемп (Германия); Доротея Вирер/Лукас Хофер (Италия); Маркета Давидова/Михал Кръчмар (Чехия); Лиса Тереза Хаузер/Юлиан Еберхард (Австрия); Евгения Павлова/Матвей Елисеев (Русия); Вита Семеренко/Дмитро Пидрушни (Украйна); Елизабет Хьогберг/Торстейн Стенерсон (Швеция) и Дзинара Алимбекава/Антон Смолски (Беларус)

Десетият тандем ще бъде обявен допълнително.

През септември 19-ото издание на състезанието, чието телевизионното излъчване се транслира в десетки страни по света, бе отложено заради кризата с коронавируса. Тогава организаторите на комерсиалния старт обявиха, че надпреварата ще се проведе през декември 2021.

През ноември обаче германската асоциация по ски спортове обяви, че надпревара ще има и тази година, а неин домакин ще бъде прочутият зимен център Руполдинг.

В същото време елитните биатлонсти се подготвят за третия кръг от Световната купа, който ще се проведе в Хохфилцен (Австрия).

Според коефициентите на водещия букмейкър Bet365, Йоханес Тингнес Бьо е големият фаворит за победата в спринта на 10 км, който ще състои утре. Ставката за негов успех е 2.10, докато шансовете на Тарйе Бьо и Себастиан Самюелсон са оценени с 6.00.

При жените коефициентите за победа на Хана Йоберг и Марте Олсбу Ройзеланд са изравнени – по 3.75. Ставката за успех на Тирил Екхоф е 7.00.