Оле: ВАР не ни помага, Люк Шоу е аут за мача с Челси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Левият краен бранител на Манчестър Юнайтед Люк Шоу не преодолял травмата в глезена и няма да е на линия за утрешния сблъсък с Челси на полуфиналната фаза от турнира за Купата на Англия. Това обяви наставникът на „червените дяволи“ Оле Гунар Солскяер на брифинга преди мача. Мениджърът коментира още и твърденията, че ВАР помага на неговия отбор.

„Люк няма да може да е на терена срещу Челси. Травмата в глезена, която го тормози, все още не е напълно преодоляна. Силно се надявам, че ще мога да използвам Брендън Уилямс. Той участва в днешната тренировка, но има проблеми с окото. Да се надяваме, че ще може да вижда топката. Ако това е така, ще играе. Имаме добър шанс да се класираме за финала на турнира и очаквам от всички момчета да се раздадат за постигането на тази цел. В момента сме изцяло концентрирани около мача с Челси.“ – обяви норвежецът.

Шоу и Уилямс получиха травми при мачът от Висшата лига срещу Саутхемптън, който се изигра в понеделник. И двамата не взеха участие в последвалото гостуване на Кристъл Палас в четвъртък.

Оле коментира и критиките на Франк Лампард, че видео-асистент рефера се намесва само в полза на Юнайтед:

„Не искам да звуча като някой, който си търси оправдание, но фактите са такива: Ако някой е зад гърба на отбраната, това е засада и толкова. Точно аз трябва да се оплаквам от съдиите на терена, защото редовно взимат решения срещу нас и после се налага отсъжданията да бъдат коригирани от ВАР. Вижте например дузпата ни срещу Тотнъм, която бе отменена. Това можеше да са още две точки в нашия актив. Винаги ще се коментират съдийските решения, но ние трябва да се концентрираме единствено около предстоящите мачове и да оставим другите да говорят за арбитрите.“ – каза Оле.

През настоящата кампания Манчестър Юнайтед се е изправят три пъти срещи Челси и е постигнал три победи в тези срещи.