Още един играч ще напусне Аякс през това лято
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Хорхе Санчес ще се присъедини към Порто

Съперникът на Лудогорец в квалификационната фаза на Лига Европа – Аякс, продаде поредния играч за този трансферен прозорец. Според Фабрицио Романо амстердамци са се договорили с Порто за подписа на Хорхе Санчес. Мексиканецът ще се присъедини под наем за един сезон към португалският тим, който ще им струва 2 милиона евро. Споразумението между двата тима включва и опция за откупуване, която може да стане задължителна ако определени условия бъдат спазени.

Санчес игра в Аякс едва един сезон. Той бе привлечен мексиканския клуб Америка за едва 5 милиона евро. Той обаче не успя да остави достатъчно добро впечатление на “Йохан Кройф Арена”, което е накарало мениджърът Морис Стайн да го обяви за продажба. Това решение обаче сякаш изглежда малко прибързано, тъй като Аякс вече се раздели с твърде много играчи и някой с като Санчес би им бил полезен в предстоящия сезон. Изглежда обаче Стайн не смята така.

По всяка вероятност Порто ще обяви привличането на Санчес официално до края на тази седмица. “Драконите” се надяват, че могат да предложат по-добра среда за развитие на бранителя, в която той да покаже пълния си потенциал.