google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Премиерът на Италия Джузепе Конти обяви официално, че от 4 май ще започне смекчаване на мерките на карантината в страната заради пандемията от коронавирус. Министърът на младежта и спорта Винченцо Спадафора смята, че именно от тази дата ще се поднови и спортната дейност, пише вестник “Република.

Според предварителни информации, в първите дни след смекчаването на мерките ще може да се провеждат индивидуални тренировки, а груповите занимания се очаква да бъдат възобновени от 18 май.

Почти сигурно всички футболни срещи в италианската Серия “А” през 2020 година ще се провеждат на празни трибуни. Италианската футболна федерация е отложила края на сезон 2019/20 до 2 август, така че ако шампионатът бъде подновен през юни, то той ще бъде завършен.

От 9 март в Италия не се играе спорт, докато страната се бори с кризата COVID-19.

“Светът на футбола работи непрекъснато и отговорно, за да намери конкретни и устойчиви решения на кризата, генерирана от пандемията коронавирус, включително тези, необходими за защита на състезанията през сезон 2020-21”, каза Гравина.

20-те клуба от Серия “А” преди няколко дни гласуваха единодушно за завършване на сезона, но окончателното решение ще бъде на италианското правителство. Федерацията също се надява клубовете да започнат да тренират отново от 4 май.

По последни данни Италия е на 3-то място по брой на заразените с Covid-19 в света – 195 451 души. 26 384 души са починали от коварния вирус, а възстановените са 63 120.