Отложиха коледния биатлон на стадиона на Шалке 04
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Зрелищната коледна надпревара по биатлон, която трябваше да се проведе за 19-и път на стадиона на Шалке 04 в Гелзенкирхен, беше отложена заради кризата с коронавируса.

Германското правителство забрани масовите прояви, включително спортните, до края на годината, а това означаваше, че организаторите на състезанието, планирано за 28 декември на VELTINS-Arena, трябваше да вземат непопулярното решение за отмяна.

Засега организаторите обявиха, че надпреварата ще се проведе през декември 2021, като точната дата ще бъде избрана след консултация с телевизията, излъчваща грандиозната проява. По традиция комерсиалният старт се провежда в седмицата между Коледа и Нова година.

Състезанието на VELTINS-Arena се радва на изключителна популярност не само в Германия. Телевизионното излъчване се транслира в десетки страни по света.

Отложиха коледния биатлон на стадиона на Шалке 04 1

Миналата година за надпреварата на закрито бяха продадени всичките 46,412 билети, а зрителите имаха възможност да се сбогуват с германската кралица на биатлона Лаура Далмайер.

Това бе и последното състезание в изумителната и кариера, по време на която тя спечели седем световни и две олимпийски титли. Далмайер беше обявила раздялата си със спорта седем месеца преди шоуто в Гелезенкирхен.