Отложиха мачовете от Купата на Германия за неопределен период
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Оставащите мачове в турнира за Купата на Германия бяха отложени за неопределено време заради пандемията от COVID-19, съобщи футболният съюз в страната.

В момента турнирът е в 1/2-финална фаза като Байерн Мюнхен трябва да се изправи срещу Айнтрахт Франкфурт, а сензацията в надпреварата Саарбрюкен е домакин на Байер Леверкузен. По програма финалът на Купата на Германия трябваше да се проведе на 23 май на Олимпийския стадион в Берлин.

Първенствата в елитните две дивизии на германския футбол са спрени поне до 30 април като според информациите сезонът ще се поднови на 9 май. Това ще стане ясно след среща между властите в Германия и управляващите отделните провинции в страната, за да се обсъдят възможности за отхлабване на мерките, което да направи възможно и евентуалното подновяване на футбола.

Президентът на Германския футболен съюз Фриц Келер е почти сигурен, че финалът за Купата този сезон ще се проведе пред празни трибуни. Според някои твърдения дори до края на 2020 година няма да има фенове на трибуните в мачовете в Германия. Пандемията от коронавирус ще промени изцяло спортните събития при завръщането им, но феновете в Германия искат поне да гледат футбол по телевизията и сезонът да бъде завършен нормално. В следващите дни трябва да има пълна яснота дали наистина Бундеслигата ще се поднови на 9 май.