Palms Bet сочи много леко предимство за Лудогорец срещу Астана в ЛЕ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Разградчани продължават евроучастието си с визита в Казахстан.

След като отпадна във втория предварителен кръг на Шампионската лига от Олимпия Любляна, българският хегемон Лудогорец продължава във втория по сила европейски клубен турнир – Лига Европа, където ще се изправи срещу Астана в третия кръг преди евентуалния плейоф за влизане в груповата фаза.

Двубоят между двата тима, който ще се проведе на “Астана Арена” в Казахстан, е днес и започва от 17:00 часа.

Реваншът между “орлите” и бившия тим на Станимир Стоилов пък е на 17 август и ще се състои на “Хювефарма Арена” в Разград.

Във вчерашния ден бе изтеглен жребият за следващите фази на евротурнирите, който отреди Лудогорец да се изправи срещу Аякс за влизане в групите на Лига Европа, ако, разбира се, елиминира Астана.

При отпадане от казахстанците пък “зелените” ще срещнат Валмиера или албанския Партизани в плейофа за Лигата на конференциите.

Старши треньорът на разградчани Ивайло Петев ще може да разчита за двубоя с Астана на Ноа Сонко Сундберг и Руан Крус, но не и на Сон, който си изкара червен картон срещу Олимпия Любляна.

„Въобще не мисля за Аякс, всеки следващ мач е най-важен. Целият фокус сега трябва да е върху Астана. Изкуственият терен определено дава предимство на Астана. Все пак обаче се надявам настилката да не бъде проблем за нас”, каза Петев на пресконференция преди срещата.

“Всички картотекирани футболисти са здрави. Единствено мачът ще пропусне Сон, който е наказан заради червения картон в предишния двубой“, обясни специалистът.

„Отборът е в добро психологическо състояние преди мача. Кирил Десподов не се чувстваше добре след пропуснатата дузпа срещу Олимпия Любляна, но сега е добре“, каза още Ивайло Петев

Букмейкърът Palms Bet предвижда равностоен сблъсък между Лудогорец и Астана, но все пак компанията дава леко предимство за победа на първите с коефициент от 2.62 срещу такъв от 2.90 за успех на казахстанците. Равенството пък е оценено на 3.40.

Ето и вероятните стартови състави на двата тима:

Астана: Чондрич, Вороговски, Аманович, Томашевич, Марочкин, Ованисян, Урега, Ебонг, Бейсебеков, Томасов, Дарбо

Лудогорец: Падт, Фон Витри, Сундберг, Русо, Хайстер, Пьотровски, Гонсалвеш, Десподов, Янков, Текпетей, Руан