Панама и Мексико си проправиха път към 1/2 финалите на Голд Къп
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Панама разби Катар с 4:0, а Мексико с по-постното 2:0 отстрани Коста Рика

Панама победи категорично отбора на Катар с 4:0 в мач от 1/4-финалната фаза на турнира Голд къп към северноамериканската футболна конфедерация КОНКАКАФ. Игралите на Мондиала през 2018-та в Русия удариха първи през първата част чрез Едгар Жоел Барсенас Ерера в 19-ата минута, но за останалите попадения трябваше да почакат второто полувреме. Тогава Исмаел Диас удвои предимството на Панама в 56-ата минута, а след това в 63-ата и 65-ата минути реализира набързо още две попадения, като оформи хеттрика си и крайния резултат в мача.

Мексико пък постигна малко по-пестелив, но достатъчен успех срещу тима на Коста Рика с 2:0 и се класира за финалната четворка на Голд къп на КОНКАКАФ. След изключително равностойни първи 45 минути мексиканците реализираха седем минути след началото на второто полувреме, след точно изпълнение на 11-метров наказателен удар в 52-ата минута от Орбелин Пинеда. Коста Рика направи опити да изравни паритета, за да се върне в срещата, но вместо това получи втори гол в 87-ата минута, реализиран от Ерик Санчес.

На 10 юли (понеделник) пък ще се изиграят и последните два мача от тази фаза на състезанието, като ще се определят останалите два тима на полуфиналите. В първата среща, която започва в полунощ българско време един срещу друг ще се изправят Гватемала и Ямайка, а 02:30 часа САЩ и Канада ще определят последния участник в топ 4 в мач определян като “финал преди финала”.