Първо в 7 Спорт – Курьор с втори приз през сезона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Играчът на Моряците стана първият играч, избран за Най-добър играч на кръга за втори път през този сезон.

Авторът на две попадения за Черно море Матиас Курьор е избран за Най-добър играч в деветия кръг на Първа лига в традиционната анкета сред футболните треньори, организирана от Прес-клуб “България”, научи 7 Спорт.

32-годишният национал на Мартиника се отчете с дубъл при победата на Моряците с 3:0 над Монтана и стана първият играч, печелещ приза за втори път през този сезон.

Курьор грабна наградата и след втория кръг. Тогава той изнесе страхотен мач срещу Етър на стадион “Ивайло” и стана първият футболист на Моряците, реализирал три гола в една среща след 2012 година, когато Георги Илиев се отчете с хеттрик в двубоя с Калиакра (Каварна).

Курьор се завърна на “Тича” тази година, след като вече имаше успешен период с екипа на варненци. Той игра за Черно море между 2014 и 2016 година и бе с основен принос за спечелването на Купата и Суперкупата на страната през 2015 г.

Негови подгласници в анкетата за деветия кръг станаха героят на Славия Калоян Кръстев, реализирал победното попадение в най-старото столично дерби с Левски и правещият страхотен сезон с Етър Преслав Боруков, който не пропусна да се разпише и при гостуването на Ботев (Пловдив).