Първо зимно попълнение в състава на Янтра (Габрово)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Зелените" привлякоха Михаил Минков

Втородивизионният Янтра (Габрово) официализира първото си зимно попълнение. Това е Михаил Минков. 29-годишен централен бранител се присъединява към състава на Живко Желев.

„Надявам се да помогна на отбора да осъществи целите си. От Севлиево съм, следя Янтра и виждам, че тимът се развива постепенно в последните три години, откакто се завърна в професионалния футбол. Предвид структурата на клуба и това, което се прави тук, вярвам че могат дори да се преследват и по-високи цели“, сподели новото попълнение на габровци.

Минков вече има близо 200 мача в родния професионален футбол, 18 от които в елита с екипите на Видима Раковски и ЦСКА 1948. Възпитаник е на школата на Видима Раковски и с клуба от Севлиево дебютира в „А“ група през пролетта на 2012-та. Викан е и в младежкия национален отбор на България.

В Габрово Минков отново ще работи под ръководството на Живко Желев, с когото бяха заедно през сезон 2017/2018 в Литекс.

„Познавам Живко Желев, той обича отбора да практикува бърз и комбинативен футбол, който ми допада и на мен. Убеден съм, че резултатите ще дойдат през втория полусезон. Предвид ситуацията в групата, малките разлики в точките на отборите и това, което виждам като потенциал в състава и колектива в съблекалнята, определено съм оптимист. Тази временна позиция абсолютно не подхожда на Янтра и се надявам, че това ще си проличи през пролетта“, допълни Минков.