Павел Върба: Надявам се да спечелим много точки в групите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Наставникът на Лудогорец Павел Върба бе щастлив от успеха на “орлите” срещу Динамо Брест с 2:0, с което разградчани се класираха за груповата фаза на Лига Европа. Опитният специалист си пожела “зелените” да спечелят много точки в групите.

“Подобни двубои са много трудни. Двата състава играха много внимателно. През второто полувреме бяхме по-активни и реализирахме два гола. Ние имахме късмет при две ситуации, но си заслужихме успеха. От голямо значение е, че се класирахме за групите на Лига Европа и се надявам да има привърженици по трибуните за предстоящите двубои“, заяви Върба.

„Винаги съм спокоен два дни преди двубоя, но ако мачът е труден по време на него не съм. Домакините можеха да поведат и имаха добро положение, което Пламен спаси. Ние можеше да изиграем по-добре някои ситуации и да отбележим. От това можеше да се възползва противника , но отново Пламен се намеси решително. След това реализирахме нашите ситуации и доиграхме добре мача. Знаех, че имаме футболисти на пейката, които могат да решават мачове. Понякога ми е много да определя стартовия състав, защото имам богат избор“, добави още той.

„Този успех е за целия клуб. Мисля, че това е подарък за Лудогорец, който вече 10 години съществува по великолепен начин. Знаете, че при нас имаше доста промени. Много футболисти си тръгнаха, но и много бяха привлечени. От нашето участие в груповата фаза на Лига Европа ще са доволни футболистите, защото ще получат възможност да играят в Европа и в първенството. Това е голям плюс за българския футбол. Надявам се да спечелим много точки в групите. Когато поех отбора се изправихме срещу Интер и се надявам да излезем от групите и на пролет пак да играем пак срещу такъв отбор”, заяви Върба.