Перес: Днес е велик ден в историята на футбола и спорта
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ще защитаваме един модерен проект, който е съвместим с националните надпревари", обяви той във връзка със Суперлигата.

Президентът на Реал Мадрид – Флорентино Перес, излезе с официално изявление след решението на Върховния съд на Европейския съюз, че действията на ФИФА и УЕФА срещу създаването на Суперлига противоречат на правото на ЕС.

Силният човек в “Кралския клуб” използва социалните мрежи на клуба, за да даде първи думи в тази връзка.

“Реал Мадрид приветства решението на Върховния съд на ЕС. През следващите дни ще проучим обхвата на това решение. На първо място, европейският футбол няма да бъде монопол. Второ, клубовете ще бъдат господари на съдбата си. Виждаме, че насърчаването на състезанието е признато. Днес триумфира Европа на свободите, футбола и неговите фенове. Днес законът и свободата тържествуват. Преди 70 години вече направихме фундаментална стъпка със създаването на Европейската купа”, заяви Перес.

“Ще защитаваме един модерен проект, който е съвместим с националните надпревари. Той ефективно ще наложи спазването на финансовия феърплей. Той ще защитава играчите и ще вдъхва ентусиазъм на феновете. Кампаниите ще се засилят от днес. Никой не е казал, че премахването на монопола ще бъде лесно. Това ще бъде футбол, подходящ за 21-ви век. Ще работим без заплахи, без да действаме срещу нещо или някого. От днес настоящето и бъдещето са в ръцете на клубовете и техните фенове. Това е велик ден в историята на футбола и спорта”, добави босът на Реал.