Петър Лесов: Вярвам, че шансът за медал на Станимира е в Париж
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Стойка и Даниел имат шанс за титлата, защото нашите състезатели са малко, но качествени"

Треньорът на Станимира Петрова Петър Лесов е уверен, че българката ще остане на ринга и ще извоюва медал от предстоящата Олимпиада в Париж през 2024 година. Българската боксьорка отпадна на 1/8-финалите в категория до 57 килограма на Игрите в Токио, като след загубата намекна, че може да се откаже от бокса. Лесов обаче е на мнение, че след заслужена почивка двамата ще започнат подготовка за форума във френската столица след три години.

“Нормално е Станимира да е разстроена. Аз самият също още не мога да се успокоя след развоя на събитията. За мен тя загуби първия рунд срещу колумбийката, но спечели последните два. Доста е странно това съдийство. Виждате как двама дават 30:27 за нас, други двама в обратна посока. Все едно са гледали различна среща. Но вече нищо не можем да направим. Искам тя сега да си почине, да отминат емоциите и след това съм сигурен, че ще се върнем в залата. Казах й, че имаме примери много в това отношение. Серафим Тодоров е такъв случай – спечели сребърен медал на третата си олимпиада. Стефка Костадинова също й се обади, за да й каже, че шансът й е в Париж. Вярвам, че така ще стане”, заявява Лесов пред БФ Бокс.

“Още преди да тръгнем за Токио казах, че тримата ни състезатели имат шанс да се борят за златото. Станимира отпадна и сега Стойка и Даниел имат шанс за титлата, защото нашите състезатели са малко, но качествени. На тези категории точно през 8 години ставахме олимпийски шампиони, а малко нарушихме традицията напоследък, така че време е отново да сме на върха в тези категории. Почти съм убеден, че и двамата ще се завърнат с медали. Стойка е много опитна състезателка и винаги се настройва срещу следващия противник. С треньора й Борислав Георгиев са гледали видеа, знаят какви удари получава китайката, знаят какво да очакват. Даниел показа такава игра, че ако я повтори срещу испанеца, ще победи с 5:0 гласа. Не мисля, че съперникът му е от неговата класа”, допълва олимпийският шампион от Москва 1980.