Петър Величков с шокиращи разкрития за Конгреса на БФС
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Членът на Изпълкома разкри, че се планира избиране на ново ръководство само за 7-8 месеца

Членът на Изпълкома на БФС Петър Величков даде пресконференция в БТА, на която съобщи изненадващи факти преди предстоящия Конгрес на БФС през юни месец.

Очакваше се той да съобщи дали Димитър Бербатов ще се кандидатира за президент на БФС, но Величков започна изявлението си с думите: “Видях какви са очакванията в медиите, но мисля, че има много по-важни неща от това.”. Малко по-късно по време на пресконференцията си той все пак потвърди, че с бившият нападател на Манчестър Юнайтед имат общи виждания за управление на БФС, но официално представяне на кандидатура ще се случи на по-следващ етап.

“На 15-ти март беше обявено, че Конгрес ще има на 25-ти юни. Надявам се, че той ще може да бъде проведен, дай Боже през летните месеци епидемиологичната обстановка да се подобри.”, започна той.

“Очакванията са да бъде избрано ново ръководство, да му бъде даден един 4-годишен мандат. След последното заседание аз бях изненадан от това, което се случи по време на изпълкома. По този начин поставени нещата, ние не говорим за конгрес, който да избере ръководство за 4-годишен мандат, а ръководство до 18-ти февруари 2022г. Т.е. да се доизкара сегашният мандат. Според мен трябваше някой да излезе и да каже на клубовете в каква посока вървим. На този конгрес според подготвените документи, които не са окончателни, но задават посоката, трябва да бъдат гласувани оставките на Борислав Михайлов и оставките на само пет члена на Изпълкома. Пак повтарям, че идеята преди време беше, че Изпълкома колективно подава оставка, а сега пет имена липсват в документите.”

“Това разминаване между тези пет оставки в документите за Конгреса, самия протокол и фактическата ситуация не ми харесва. По-важното обаче е в каква посока вървим и с какво ще бъдат конфронтирани клубовете по време на Конгреса. Те трябва да са наясно с това, което се подготвя. Ако те иска това, ще го уважим, но не мисля, че нещата стоят по този начин.”, заяви той.

“Единственият вариант новоизбраното ръководство на 25-ти юни да има пълен мандат е ако оставките на всички сегашни членове на Изпълкома бъдат гласувани заедно с тази на Борислав Михайлов.”, допълни той.