google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Отлагат назначението на българина за национален селекционер заради конфликти в местната федерация

Проточилата се сага около евентуалното назначение на Ивайло Петев за национален селекционер на Босна и Херцеговина е напът да разбуни още по-сериозно духовете в балканската страна, както и да доведе до нови скандали.

Местните медии твърдяха, че бившият наставник на Лудогорец и българския национален тим ще бъде утвърден на поста на заседанието на местната федерация в понеделник.

Един от членовете на Изпълкома – Вицо Желкович, дори разкри пред местни медии, че Петев е било одобрен след гласуването на специалната комисия.

Българинът обаче все още не е назначен официално, а причината за това се крие в несъгласието на президента на местния футбол Елведин Бегич.

Според запознати с казуса, Петев става жертва на война между Бегич, който управлява местния футбол от 2012 година, и неговата опозиция.

Бившият халф на Литекс и Етър е предложение на опозицията в Изпълкома, която е мнозинство. В ролята си на президент обаче Бегич все още има инструменти, с които да блокира избора.

“Не става въпрос специално за Ивайло Петев,” коментира Желкович. “Според мен, което и да беше предложеното име, Бегич пак щеше да ни блокира. Той усеща, че губи властта си и действа против интересите на националния тим. Бегич няма да бъде избран на следващия Конгрес и не може да се примири с този факт.”

Бегич държи поста да бъде поверен на любимеца на местните фенове Сергей Барбарез. Бившият нападател е едно от най-големите имена в босненския футбол, с богата кариера в немската Бундеслига.

Проблемът през Барбарез обаче е, че няма никакъв треньорски опит. След края на кариерата си той е работил само като директор в Хамбургер, но никога не е практикувал треньорската професия.