Пиоли: Ръководството послуша съветите ми за търсените играчи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Италианецът е доволен от получената подкрепа

Мениджърът на Милан Стефано Пиоли даде интервю преди първия мач от новия сезон. Той коментира новите покупки и сподели дали да очакваме още дейност от страна на “росонерите” на пазара.

„Определено клубът и ръководството послушаха моите съвети за характеристиките на търсените играчи и за техните роли, за да имаме повече решения. Доволен съм от свършената работа. Има още 10 дни до затварянето на трансферния прозорец, като клубът все още е нащрек за оценяването на някоя възможна ситуация. Моята концентрация и тази на отбора е насочена към утрешния ни мач. Щастлив съм с дошлите футболисти. Не бива да забравяме, че сменихме около 20 играчи между продажбите и привличанията. Помолих за тези, които останаха, да помогнат за адаптацията на новите попълнения, а от тях поисках да направят всичко по силите си да се приспособят. Поздравявам всички наши доскорошни играчи, които поеха по други пътища. Сега започва нов сезон и искаме да бъдем амбициозни, защото пристигнаха силни футболисти”, заяви Пиоли.

“Дали се нуждаем от още един нападател? Всичко може да се случи. Възможно е и да си останем в настоящия ни вид. Доволен съм и от представянето на Ноа Окафор в тази роля. Лоренцо Коломбо пък израсна доста и заслужава мястото си в отбора. Това, че имаме твърде малко италианци в състава ни? Да си говорим за италиански и чуждестранни играчи през 2023-та е неуместно”, допълни той.

Треньорът завърши с изказване за контузените за предстоящия мач играчи.

“Окафор е по-добре, но не е на 100%. Юнус Муса и Самуел Чуквуезе пък са малко под нормалната подготовка, така че ще им отнеме време, за да достигнат най-добрата си кондиция. Нямаме други играчи, които да не са на разположение“.