google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Втородивизионният Пирин Благоевград се класира за 1/16-финалите на Купата на България, след като на старта на турнира надви Родопа Смолян с 2:0 като гост. “Орлетата” доминираха сериозно срещу своя опонент, което е логично предвид разликата в класите на двата отбора.

Благоевградчани обаче имаха трудности да открият резултата. През първото полувреме Владислав Златинов и Антон Карачанаков не успяха да преодолеят вратаря на противника. Пирин поведе чак в 81-вата минута, когато Мирослав Пушкаров засече с глава подаване на свой съотборник от фаул и прати топката в мрежата на домакините.

В добавеното време на срещата пък Александър Дюлгеров отбеляза второ попадение за отбора на Уорън Фийни, разписвайки се на празна врата, след като всички футболисти на гостите бяха в полето на съперника в опит да изравнят резултата.

В следващата фаза отборът на Пирин ще има сериозен тест – сблъсък с елитния Берое на стадион “Христо Ботев” в Благоевград. Мачовете от 1/16-финалите на турнира ще се играят между 20-22 октомври.

11-те на Пирин в тази среща: Франческо Руберто, Архан Исуф, Александър Дюлгеров, Мирослав Пушкаров, Димитър Митев, Петър Вуцов, Конър Хендерсън, Джон Айина, Антон Карачанаков, Влади Златинов, Димитър Алексиев.